Nachtvissen/derde hengel

Nachtvissen en vissen met een derde hengel

In veel Nederlandse wateren mag het hele jaar ’s nachts worden gevist. Daarvoor heb je – náást de VISpas – de NachtVIStoestemming nodig. Wil je in Nederland met drie hengels vissen, dan heb je de Derde

Nachtvissen wordt gerekend tussen zonsondergang en zonsopkomst.

A- Nachtvissen wordt bij onze vereniging alleen toegestaan in het water waar de HSV de Niedorpen de visrechten van heeft.

* Het schuilmiddel, oval of plu is slechts toegestaan in neutrale groene, bruine of camouflagekleur.

* Het schuilmiddel mag de maximale afmetingen hebben van (lxb) 280x220m.

* Het afval dient tijdens het vissen direct in het schuilmiddel te worden bewaard en mag niet in de berm/vis-oever te worden      gedeponeerd, en dient na afloop mee naar huis te worden genomen.

* De omgeving mag geen hinder ondervinden van de aanwezigheid van nachtvissers.Parkeren van auto’s dient zodanig te geschieden dat bermen geen schade ondervinden.

* Personen onder de 16 jaar mogen uitsluitend nachtvissen onder begeleiding van een persoon die minimaal 16 jaar is.

Direct vissen

De Nachtvistoestemming kost € 10,- en de Derde Hengeltoestemming kost € 25,-. hier online te bestellen.
Bij bestelling krijg je direct een Voorlopige toestemming digitaal toegestuurd. Met deze print, de Gezamenlijke Lijst van Nederlandse VISwateren (+Aanvullingslijst) en de VISpas kun je meteen gaan vissen. Zowel de NachtVIS- als Derde Hengeltoestemming welke u later wordt toegestuurd bestaat uit een hologramsticker die op de achterzijde van de VISpas moet worden geplakt.Raadpleeg vooraf altijd de VISplanner zodat je zeker weet waar je met welke toestemming mag vissen.